2008/08/12
OLIMPIAI SZURKOLÁSSAL A GYORSABB GYÓGYULÁSÉRT

A pekingi nyári olimpiai játékok ideje alatt a Tűzoltó utcai Gyermekklinika betegei egy egyedülálló összefogás eredményeként nagy felbontású HD tévéken és műsorokon követhetik nyomon a magyar olimpikonok sikereit. A kezdeményezés bejelentését követően Steinmetz Barnabás és Szívós István olimpiai bajnokok is együtt szurkoltak a gyógyuló gyermekekkel.

A Semmelweis Egyetem II. számú, Tűzoltó utcai Gyermekklinikáján gyógyuló daganatos gyermekek rehabilitációja abban a pillanatban kezdetét veszi, ahogy az orvosok felállítják a diagnózist. A gyógyulás elősegítése, a betegségtudat legyőzése érdekében a kicsiket és nagyokat egyaránt arra ösztönzik, hogy egészséges társaikhoz hasonló tartalmas, változatos életet éljenek a kórházi körülmények között. Míg a külső, a nyilvánosság előtt zajló rehabilitációról viszonylag sokat hallani – táborok, kirándulások, sportrendezvények formájában –, addig a lelki, szellemi regenerálódás jelentősége némileg háttérbe szorul. A Semmelweis Egyetem II. számú (Tűzoltó utcai) Gyermekklinika betegei a pekingi nyári olimpiai játékok ideje alatt a hazai olimpiai mozgalmat 1996 óta támogató SAMSUNG Electronics Magyar Zrt. jóvoltából csúcstechnológiás eszközökön – három korszerű, nagy felbontású LCD HD ready TV-n keresztül – élvezhetik együtt a versenyeket társaikkal, szüleikkel, testvéreikkel közösen. Az újszerű, teljesen élethű látványt nyújtó nagy felbontású adásokat a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát szolgáltatásaival már nyolc éve folyamatosan támogató UPC Magyarország Kft. biztosítja. A kezdeményezés bejelentését követően Steinmetz Barnabás és Szívós István olimpiai bajnokok is együtt szurkoltak a gyerekekkel a Gyermekklinikán.

A kezdeményezéssel nemcsak a beteg gyermekek életminősége javítható, de a közösségben átélt élmény hatása erőt adhat a betegség elleni harchoz; ahhoz, hogy a gyerekek maguk elé célként tűzzék ki a mielőbbi gyógyulást. A lelki rehabilitáció lerövidítheti a sokszor legalább két évig eltartó folyamatot, és segít abban, hogy a kórházban töltött idő alatt is alkotó, értékes közösségben teljenek a napok. „A legfontosabb feladatunk, hogy a kis betegeink számára minél otthonosabb körülményeket teremtsünk a gyógyulás elősegítése érdekében.” – mondta el dr. Garami Miklós, a Gyermekklinika klinikai onkológusa.