2007/03/20
NEM TELEPEDIK RÁ MARCIRA

Egyedülálló família a világon a Szivós család, amely immár három generáción kersztül műveli csúcsszínvonalon a vízilabdát. A nagypapa és az édesapa (a két István) is olimpiai és Európa-bajnok pólós, a jelen képviselője, Márton világbajnoki, Világkupa- és Eb-ezüstérmes. Gondolhatnánk, ilyen felmenőkkel szigorúak az elvárások, ám Szivóséknál más a felfogás.

"Noha egy szülőnek mindig igaza van, egy szülőt mindig meg kell hallgatni, az én játékoskoromban nem volt állandó téma a vízilabda, mint ahogy most sem az - árulta el Szivós István. - Ha az edzések után kérdezem, Marci egy-egy mondattal reagál, kisebb korában persze ennél többet beszélt. Nem vagyok az a rátelepedős fajta szülő, mint ahogy édesapám sem hisztizett annak idején, ha rosszabbul ment a játék, vagy ha kikaptunk. Nevetni szoktam, amikor azt látom, hogy egy gyereket mindenki előtt leszidnak a meccsek után."

A külföldi nagy versenyekről általában Marci jelentkezik be, papája nem zaklatja az észrevételeivel. Mint mondja, a médiából úgyis mindenről értesül.

"Akárcsak édesapám rám, én is nagyon büszke vagyok Marcira, hiszen óriási dolog a magyar pólóválogatottban helyet kapni. Azt várom tőle, amit Kemény Dénes, segítse a csapatot méltó szerepléshez. Ez nálam a finálé, ahol nüanszok döntenek" - mondta Szivós István, aki egyedül szereti nézni a mérkőzéseket, mert a tévé előtt bizony nem tud csendben maradni...


(forrás: Nemzeti Sport - Melbournei vízi parádé, különkiadás)